Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Αύριο θα φτάσει στα χέρια του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη το τελικό πόρισμα του ΚΕΠΕ για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, με βάση τα υπομνήματα των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.

Την Τρίτη, το Κοινοβούλιο αποφάσισε με 403 ψήφους υπέρ, 166 κατά και 58 αποχές να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις της ΕΕ επί της πρότασης της Επιτροπής για μια οδηγία για τη Μισθολογική Διαφάνεια.

Οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ- servicers) προσαρμόζουν τις λύσεις που παρέχουν στις επιχειρήσεις προκειμένου να τις συνδράμουν στις νέες οικονομικές συνθήκες, όπως με επιτυχία το έχουν πράξει και στην περίοδο της πανδημίας, ανέφερε η Μαρία Βέργη, Deputy General Manager, Επικεφαλής SME Recovery της Intrum Hellas, μιλώντας στο συνέδριο Fin Forum 2022.

 Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές ομολόγων καθώς η Ε.Ε. ετοιμάζεται σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Valdis Dombrovskis, να επιβάλει ένα δεύτερο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων στις εξαγωγές, εάν τα ρωσικά στρατεύματα μετακινηθούν πέρα από τις ουκρανικές περιοχές που βρίσκονται υπό την υποστήριξη των αυτονομιστών.

Ολοκληρώθηκε η σύσταση του Επενδυτικού Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών GR Pioneer Venture Capital Mutual Fund (GRP Ventures), με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, π. ΤΑΝΕΟ) και άλλων ιδιωτών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στα 718 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν για το 2021 τα ακαθάριστα έσοδα από τον διαδικτυακό τζόγο, αυξημένα κατά 22% σε σχέση με το 2020, οπότε είχαν ανέλθει στα 588 εκατ. ευρώ. Τι σχεδιάζει η Επιτροπή Παιγνίων.

Aνακάπτουν ελαφρώς σήμερα οι τιμές των ομολόγων μετά την μεγάλη υποχώρηση που κατέγραψαν χθες. H χθεσινή παρέμβαση της επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία διαβεβαίωσε ότι οι επόμενες κινήσεις θα είναι «σταδιακές» και «συνδεδεμένες με την πορεία των οικονομικών δεδομένων» φαίνεται να έπεισε εν μέρει τους επενδυτές.

Aυξάνεται η πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, μετά την εκτίναξη του πληθωρισμού στο 5,1% στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο. Μετά ταύτα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η αντίδραση της επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ στα νέα δεδομένα. Η πρόεδρος της ΕΚΤ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ