Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Τη σημαντική αλλαγή που επήλθε στο καταναλωτικό κοινό το τελευταίο 6μήνο, η οποία αφορά κυρίως την επίδραση του αυξημένου κόστους ενέργειας και δευτερευόντως της επίδρασης της κρίσης του COVID-19 στο καταναλωτικό κλίμα και στην αγορά της λιανικής στην Ελλάδα, καταδεικνύει που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αύξηση 63,2% στις αφίξεις και 87% στις διανυκτερεύσεις καταγράφηκε στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ της χώρας το 9μηνο εφέτος σε σχέση με τα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2020.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 400 τευχών της εβδομαδιαίας επιθεώρησης 7 Ημέρες Οικονομία, το Eurobank Research εξέδωσε ένα επετειακό τεύχος με τις βασικές θέσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2022.

Την νέα τους ανάλυση για τις εξελίξεις γύρω από τα ελληνικά κρατικά ομόλογα δημοσιοποίησαν οι ειδικοί της Τράπεζας Πειραιώς.

Αρνητικό ήταν τον Νοέμβριο το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ", ενώ στο εντεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου παρέμεινε θετικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Σημαντική αύξηση έναντι του στόχου παρουσιάζουν σχεδόν όλα τα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη, όπως αυτά προκύπτουν από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για τον μήνα Νοέμβριο.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ