Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης 'Αδωνη Γεωργιάδη, προκάλεσαν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης για μείωση του φόρου στα καύσιμα ή του ΦΠΑ. Οι θέσεις υπουργού και αντιπολίτευσης για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Τέθηκε σήμερα, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου, το σχέδιο νόμου: «Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027», δηλαδή για το νέο ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου θα διατεθούν πόροι 26,2 δισ. ευρώ, δηλαδή 7% περισσότερα απ΄όσο διατέθηκαν την τρέχουσα περίοδο.

Στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου αναμένεται η έγκριση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Ανάπτυξης και διευθυντή της Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ Ιωάννη Φίρμπα.

Την εκτίμηση πως το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη και πως πλέον η χώρας μας είναι από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για επενδύσεις στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, ανέφεραν οι ομιλητές του πάνελ «Tech R&I Challenges and Incentives» στο Emerging Tech Forum που διοργανώνει η HETiA σε συνεργασία με την Tsomokos.

Το σύνολο των νέων Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2021-2027, συνολικού προϋπολογισμού €26,2 δισ., υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μεταξύ των Τομεακών Προγραμμάτων που υπέβαλε η χώρα, περιλαμβάνεται και αυτό για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό με προϋπολογισμό €943 εκατ.

«Αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε, σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή την αγορά, είναι να μην υπάρξει το λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αναφερόμενος στο νέο ΕΣΠΑ.

Για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με συνολικό προϋπολογισμό 26,1 δις ευρώ ενημέρωσε τους αιρετούς, στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιώργος Τσακίρης, προσθέτοντας πως η προγραμματική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ