«Η καταδίκη της ΝΔ στο Εφετείο για συνθήκες εργασιακής γαλέρας στα κομματικά της γραφεία και η υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων είναι κόλαφος», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Προσθέτει ότι «αποδεικνύει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας ήταν ο κανόνας για την ΝΔ , προτού τον νομοθετήσει με τον νόμο Χατζηδάκη».

Ειδικότερα αναφέρει ότι «η σημερινή αποκάλυψη της Αυγής για μαύρη εργασία 15 εργαζόμενων σε γραφεία της ΝΔ με αμοιβή 250 ευρώ, από το 2009 έως το 2016 και για παράνομη απόλυση τους το 2016, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, αποδεικνύουν πώς αντιμετωπίζει διαχρονικά τους εργαζόμενους η ΝΔ, ακόμη του ίδιου του κόμματός της».

«Αλήθεια», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «εκείνοι που δεν τηρούν την εργασιακή νομοθεσία στο ίδιο τους το κόμμα, μπορούν να πείσουν κανέναν ότι ελέγχουν την εργοδοτική αυθαιρεσία σε μια ολόκληρη αγορά;». Ρωτά επιπλέον: «O κ. Μητσοτάκης που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2016 γνώριζε για την παράνομη απόλυση 15 εργαζόμενων από τη ΝΔ; Ο τότε διευθυντής της ΝΔ κ. Παπαθανάσης γνώριζε; Ποιος έδωσε την εντολή για τις παράνομες απολύσεις;».