Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Την προσεχή Πέμπτη, 12 Μαϊου, προσέρχεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την αλματώδη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Αίτημα για την κλήση σε ακρόαση της ΡΑΕ έχουν υποβάλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών στην αγορά ενέργειας σε βάρος των καταναλωτών.

Σενάρια τρόμου με έκρηξη του μέσου πληθωρισμού ακόμα και στο 11,1% σε μέσο εναρμονισμένο επίπεδο φέτος αναλύονται στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, σε συνάρτηση με το εύρος των διαταραχών μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το ΓΠΚΒ αναγνωρίζει την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης, αλλά επί της ουσίας καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις «Σειρήνες» της πολιτικής πόλωσης και των κοινωνικών πιέσεων, διατηρώντας σταθερό το τιμόνι της δημοσιονομικής πολιτικής.

Υπερψηφίστηκε με 157 ψήφους υπέρ έναντι 141 «Όχι» και 1 «παρών», μετά από ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

  Η ρύθμιση για την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας για έναν χρόνο χωρίς προϋποθέσεις σε ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στις τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Ταυτόχρονα, διευκολύνεται η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε εποχιακές επιχειρήσεις και επιλύονται οργανωτικά ζητήματα του ΝΑΤ, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του.

Δείτε όλη τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, η οποία άρχισε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα βράδυ, με την σχετική ψηφοφορία

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατέθεσε απόψε στη Βουλή το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Συνολικά 13 οι κατηγορίες για την υπαγωγή στο καθεστώς των κρατικών ενισχύσεων

Με διαφορετικές προσεγγίσεις πραγματοποιήθηκαν στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, οι τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τον Ανταγωνισμό.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ